Vara in Norvegia: fiorduri si creste

  • Destination:
  • Duration: 10 days
  • Departs: 20/07/2020
  • Arrives: 30/08/2020
  • Price: Euro1,275

Va propunem un circuit de 10 zile in care sa exploram zona centrala a Norvegiei si sa ne bucuram activ (drumetii, caiac, via ferrata) de peisajele faimoase ale acesteia: fiorduri, ghetari, Trolltunga, Troll Wall, Alesund, creasta Besseggen si multe altele. Tura se organizeaza pentru minim 4 persoane.

Alpine Adventure Romania asigură, în funcție de dificultatea rutei, un număr de ghizi suficient, raportat la numărul de participanți.
Alpine Adventure Romania își rezervă dreptul de a amâna sau anula tura în cazul în care condițiile meteo nefavorabile sau condițiile din teren pot prezenta un risc ridicat la adresa participanților.
Deciziile din timpul turei privind programul grupului, ruta pe care se urcă, abordarea din timpul rutei, etc. aparțin Alpin Adventure Romania.
Alpine Adventure Romania isi rezerva dreptul de a selecta participantii la tura.

Pretul include
9 nopți cazare

Serviciile de ghidaj

Serviciile de organizare a turei

Transportul cu masina (masina inchiriata) si benzina, taxele de parcare

Tura caiac (1)

Pretul nu include
Mesele

Transportul cu avionul

Cazarea pentru alte nopți decât cele precizate

Asigurare de calatorie si salvare pe munte

Plata
Avans 400  euro (inscrierea se ia in calcul la plata avansului).

Pentru înscrierile de grup se aplică discount, în funcție de numărul de persoane din grup.

Echipament individual necesar
Rucsac 20-35 l, lanterna frontala

Haine potrivite pentru drumetii montane

Incaltaminte adecvata pentru munte

Conditii participare Contacteaza-ne!

 

Ziua 1
Plecarea

Zburam dimineata din Bucuresti la Oslo. Inchiriem masina la aeroport si apoi conducem spre vest pana in zona fiordului Hardangerfjord (aprox. 5 ore) unde ne vom caza.

Ziua 2
Trolltunga

Drumetie pe Trolltunga – poate cea mai spectaculoasa formatione stancoasa din Norvegia. Stanca este proiectata la 700 m deasupra lacului Ringedalsvatnet.

Ziua 3
Naerfjord

Mergem spre nord pana la Naerofjord. Din 2005 inscris pe lista UNESCO a monumentelor naturale, acesta este unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri din Norvegia. Ce poate fi mai frumos decat sa admiram peisajele acestuia din caiac?! 

Ziua 4
 Kalvsnesnosi

Dupa ce am vazut fiordul de la “firul” apei, e timpul sa-l vedem si de sus, de pe varful Kalvsnesnosi, de la peste 1000m.

Ziua 5
Ghetarul Nigardsbreen

Tinand directia nord, schimbam peisajul de la luciul fiordurilor la albul ghetarilor. Nigardsbreen este un brat al celui mai mare ghetar din Europa cotinentala. Vom merge pe ghetar si in jurul acestuia si ne vom bucura de peisajele deosebite. La sfarsitul zilei ne indreptam spre Alesund, un oras de coasta tipic pentru Norvegia.

Ziua 6
Via ferrata

Dupa ce vizitam Alesund-ul, ne indreptam de-a lungul fiordului catre Loen, unde vom parcurge un traseu excelent de via ferrata.

Ziua 7
Troll Wall

Este zi de miscare. Drumetim in zona celui ma faimos perete de catarat din Norvegia. Mai mult, parcurgem creasta  Romsdalssegen pentru perisajele fantastice pe care le avem asupra fiordurilor.

Ziua 8
Creasta Bessegen

Ne mutam in zona inalta a Norvegiei, respectiv in parcul national Jotunheimen. Aici vom parcurge un traseu spectaculos: creasta Bessegen. Pentru a ajunge la locul de start al traseului, va trebui sa luam un mic feribot. Creasta ingusta ne permite sa avem in permanenta sub noi privelistea lacurilor.

Ziua 9
Oslo

Este ziua in care revenim catre Oslo.  Daca zborul de a doua zi ne permite, vom petrece seara in Oslo.

Ziua 10
Intoarcerea

Revenim in Bucuresti.