“If there’s only one thing I would like to say, this is: enjoy the process. Don’t worry about the result. Climbing must be fun.” Marc Le Menestrel

 

TURE INTERNE

Turele interne sunt turele pe care le organizam in muntii din Romania.

Aceste ture acopera toata gama de servicii pe care Alpine Adventure Romania o ofera: drumetii montane, escalada sportiva, alpinism de perete, ture montane de iarna, catarare la gheata, via ferrata.

Turele sunt destinate atat incepatorilor, cat si persoanelor cu experienta montana avansata, indiferent de anotimp si de tipul de activitate.

Nu avem o zona anume in care ne desfasuram aceste activitati, ci realizam turele oriunde in Carpatii romanesti. Este adevarat ca ne place sa mergem des in Fagaras.

Majoritatea turelor noastre interne le realizam in week-end-uri, dar nu ne limitam doar la zilele de sambata si duminica. In general, in functie de locatia in care mergem si distanta pana la aceasta, turele sunt organizate pentru 2-3 zile. Realizam si ture scurte, cu plecarea si intoarcerea in Bucuresti in aceeasi zi. Bineinteles, la cerere putem organiza si ture cu o durata mai mare.

Informatii despre turele externe pe care le aflam poti afla de pe pagina noastra de Facebook () unde acestea sunt postate sau de pe acest website. Cel mai bine este sa ne contactezi la datele de contact afisate pe acest website. 

Pentru a participa intr-o tura este important sa te potrivesti profilului acesteia din punct de vedere al obiectivelor pe care si le propune tura si din punct de vedere al capacitatii tale fizice si a aptitudinilor tehnice necesare pentru atingerea acestora. Iti recomandam sa te auto-evaluezi in functie de aceasta.

La cerere organizam ture personalizate si private. Tu stabilesti tipul de activitate, obiectivul, dificultatea, durata si locatia. Sau iti facem noi recomandari in acest sens.

Transportul – Intotdeauna cu masinile personale. Ne grupam pe masini astfel incat sa fie eficienta deplasarea si sa nu mergem cu prea multe masini. Costul deplasarii se imparte intre persoanele care ocupa masina.

Cazarea – De cazare ne ocupam noi integral, dar costurile nu sunt incluse in pretul turelor. Preferam cazari decente in dauna celor ieftine si fara conditii. In functie de locatia in care mergem, totusi, este posibil sa fie nevoie sa dormi cu mai multe persoane in aceeasi incapere. In ture dormim la pensiuni, cabane, refugii, cort.

Echipamentul – Daca iti lipseste echipament individual, iti putem recomanda ce produse sa achizitionezi sau, in situatii de urgenta, te putem ajuta cu acestea. Echipamentul tehnic de echipa il punem noi la dispozitie. 

Preferam grupurile mici din mai multe motive: tura este mai inchegata din punct de vedere al atmosferei in grup cand acesta este unul restrans (atmosfera de grup), unui grup mic ii va lua mai putin timp sa se pregateasca si sa deplaseze pe munte (eficienta) si, in special, un grup mai mic inseamna risc mai mic din punct de vedere al sigurantei participantilor (siguranta). 

Referitor la acest ultim aspect, in functie de specificul tehnic al rutelor pe care le facem intr-o tura, asiguram un raport ghid-client adecvat care se conformeaza Romania se conformeaza standardului asociatiei profesionale din care face parte echipa noastra (Asociatia Ghizilor Montani din Romania). De exemplu, daca tura este cu grad mare de risc, se poate merge in formula un ghid – un client.