Ture de iarna la cerere

Organizam si conducem la cerere ture alpine de iarna oriunde in Carpati. Gradul de dificultate al turei (de la usor la dificil si extrem), masivul montan in care realizam tura, tipul de teren alpin, perioada si durata turei le stabilim impreuna in functiune de optiunile persoanei/persoanelor care solicita tura si in functie de experienta si competentele montane ale acesteia/acestora.

Alpine Adventure Romania asigură, în funcție de dificultatea rutei, un număr de ghizi suficient, raportat la numărul de participanți.
Alpine Adventure Romania își rezervă dreptul de a amâna sau anula tura în cazul în care condițiile meteo nefavorabile sau condițiile din teren pot prezenta un risc ridicat la adresa participanților.
Deciziile din timpul turei privind programul grupului, ruta pe care se urcă, abordarea din timpul rutei, etc. aparțin Alpine Adventure Romania.
Alpine Adventure Romania isi rezerva dreptul de a selecta participantii la tura.

Locatie
Tura se va desfasura in masivul montan pentru care opteaza persoana care solicita tura
Durata
Solicitantul turei este cel care stabileste durata. Bineinteles, in functie de obiectivul turei, vom vedea daca aceasta este fezabila si o vom ajusta daca este cazul.
Perioada
Perioada o stabilim impreuna cu solicitantul, in functie de disponibilitatea ambelor parti. Tipul acesta de tura se poate realiza, tipic, in perioada decembrie – aprilie din orice an.
Numar participanti
Tura se organizeaza la cerere, indiferent de numarul de participanti, chiar daca este o tura pentru un singur participant.

Cazarea
Este stabilita in functie de obiectivul turei si in functie de optiunile solicitantului. Aceasta poate fi la pensiune, la refugiu, la stana, la cort
Pretul

Pretul il vom stabili in principal in functie de urmatoarele criterii: numar participanti, durata turei, dificultatea turei, logistica turei.

Echipament individual necesar

Echipamentul individual obligatoriu il stabilim in functie de tipul turei. In general insa, intr-o tura de iarna nu trebuie sa lipseasca din rucsac urmatoarele:

Rucsac de tura 25-55l;
Bocanci de iarna;
Coltari;
Bete trekking;
Piolet;
Lanterna frontala;
Termos;
Pantaloni de iarna;
Jacheta de iarna;
Caciula /cagula;
Manusi subtiri si manusi de iarna impermeabile;
Pufoaica;
Haine de corp;
Echipament tehnic pentru turele dificile.

Conditii participare Contacteaza-ne!
Tura iarna la cerere - exemplu 1
Varfuri de peste 2500 m ale Romaniei

Putem urca pe Negoiu, Moldoveanu, Lespezi si Coltul Caltunului, Dara si Hartopul Darei, Vanatoarea lui Buteanu, Omu, Peleaga, Papusa, Parangul Mare.

Tura iarna la cerere - exemplu 2
Ture de iarna tipice

In Crai, in Bucegi, in Fagaras si oriunde in alta parte. Ture usoare sau ture dificile.

Tura iarna la cerere - exemplu 3
Creasta Pietrei Craiului

O adevarata provocare si o adevarata frumusete.

Tura iarna la cerere - exemplu 4
Vai de abrupt in Bucegi

Valea Alba, Valea Costilei, Albisoare, etc. Evident, in functie de conditiii, cand nu este risc de avalansa.