Azore: in Atlantic la sfarsit de mai

  • Destination: ,
  • Duration: 8 days
  • Departs: 26/05/2020
  • Arrives: 02/06/2020
  • Price: Euro930

Drumetii la marginea craterelor vulcanice, whale watching in sezonul de varf al acestora, plaje cu origini vulcanice, plantatii de ceai, coasteering si/sau parapanta, baie in ocean, snorkeling, bai termale si multa voie buna in mijlocul Atlanticului. Cam asta ne propunem pentru intr-o saptamana pe care o vom petrece in Saint Miguel, cea mai mare insula din arhipelagul insulelor Azore.

Alpine Adventure Romania asigură, în funcție de dificultatea rutei, un număr de ghizi suficient, raportat la numărul de participanți.
Alpine Adventure Romania își rezervă dreptul de a amâna sau anula tura în cazul în care condițiile meteo nefavorabile sau condițiile din teren pot prezenta un risc ridicat la adresa participanților.
Deciziile din timpul turei privind programul grupului, ruta pe care se urcă, abordarea din timpul rutei, etc. aparțin Alpin Adventure Romania.
Alpine Adventure Romania isi rezerva dreptul de a selecta participantii la tura.

Pretul include
7 nopți cazare

Serviciile de ghidaj

Serviciile de organizare a turei

Transportul cu masina (masina inchiriata) si benzina, taxele de parcare

Tura whale watching

Transport ferry pana la Isle Villet si retur

Intrarea la plantatia de ceai

Pretul nu include
Mesele

Transportul cu avionul

Cazarea pentru alte nopți decât cele precizate

Tura optionala de coasteering / parapanta

Asigurare de calatorie si salvare pe munte

Plata
Avans 350  euro (inscrierea se ia in calcul la plata avansului).

Pentru înscrierile de grup se aplică discount, în funcție de numărul de persoane din grup.

Echipament individual necesar
Rucsac 20-35 l, lanterna frontala

Haine potrivite pentru drumetii montane

Incaltaminte adecvata pentru munte

Conditii participare Contacteaza-ne!

 

Ziua 1
Plecarea

Zburam dimineata din Bucuresti la Lisabona si de acolo la Ponta Delgada (insula Sao Miguel, Azore), inchiriem masina si ne cazam.

Ziua 2
Turul insulei Sao Miguel

Mai intai este nevoie sa ne acomodam cu locul, asa ca vom face un tur al insulei cu masina. Bineinteles, vom opri la cele mai faine plaje de pe insula

Ziua 3
Drumetie in zona inalta a insulei

Aceasta zi o alocam zonei inalte a insulei, cu obiectiv Lacul de foc. Seara ne relaxam la una din multele izvoare termale aflate pe insula.

Ziua 4
Whale watching

Perioada aprilie-iunie este perioada cu cele mai multe sanse de a vedea in larg balene si delfini. Aproximativ 10 specii diferite trec in aceasta perioada pe langa arhipelagul Azorelor, inclusiv balena albastra. Nu putem rata asa ceva, asa ca vom merge cu siguranta intr-un tur dedicat de tip whale watching.

Ziua 5
Islet Villet

Trecem cu feribotul sau kayakul pe mica insula Villet, unde o piscina naturala ofera poate cel mai fain loc de baie din zona. Dupa amiaza mergem sa vizitam plantatiile de ceai, singurele de acest gen din Europa

Ziua 6
Sete cidades

Daca cauti pe internet Azore, cel mai probabil printre primele imagini afisate se vor regasi cele ale lacurilor gemene. A doua drumetie a turei ne duce in caldera in care se afla cele doua lacuri si de unde vom avea o priveliste fantastica. Seara repetam baile termale.

Ziua 7
Coasteering / Parapanta

Fiind ultima zi pe care o petrecem in Azore, e nevoie de ceva mai aventuros care sa ne ramana in memorie. Optional, vom putea rezerva, pentru cine doreste, zbor cu parapanta cu privelisti exceptionale asupra reliefului vulcanic si asupra oceanului sau o tura de coasteering.

Ziua 8
Intoarcerea

Plecam dimineata devreme catre Lisabona, de unde vom zbura in Bucuresti.